Rijst met Sperziebonen, Mais en Gehakt in Pindasaus
Ingrediënten: rijst, 1 ui, 3 teentjes knoflook, 1 theelepel sambal, 150 gram gehakt, 1 potje sperziebonen, 1 klein blikje mais, 200 ml water, 1 maggiblokje, 5 eetlepels pindakaas, 3 eetlepels ketjap manis, gemberpoeder, korianderpoeder,

Aantal personen: 2

Kook de rijst volgens aanwijzing op de verpakking. Bak 1 gesnipperde ui met 2 fijngehakte teentjes knoflook en 1 theelepel sambal tot de ui zacht is. Voeg 150 gram gehakt toe. Bak het gehakt bruin en rul. Voeg 1 potje sperziebonen (uitgelekt) en 1 klein blikje mais toe. Warm even door. Voeg 200 ml water, 1 verkruimeld maggiblokje en 5 eetlepels pindakaas toe. Laat de pindakaas smelten. Breng het geheel op smaak met 3 eetlepels ketjap manis, gemberpoeder en korianderpoeder. Serveer met de rijst. Eet smakelijk!

0

Delen mag :

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *