Spitskoolschotel met Rookworst, Spek en Kaas
Ingrediënten: 300 gram aardappels, melk, nootmuskaat, 100 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, 1 kleine rookworst (magnetronrookworst), 400 gram spitskool, 3 teentjes knoflook, 1 scheutje ketjap manis, kaas,

Aantal personen: 4

Kook 300 gram geschilde aardappels gaar. Pureer de aardappels met een beetje melk. Breng op smaak met nootmuskaat. Bak 100 gram dobbelsteentjes ontbijtspek en 1 in blokjes gesneden rookworst tot de ontbijtspek bijna knapperig is. Voeg 400 gram spitskool en 3 fijngehakte teentjes knoflook toe. Roerbak de spitskool tot de spitskool zacht is. Voeg een scheutje ketjap manis toe. Meng het spitskoolmengsel met de aardappelpuree. Doe het spitskoolmengsel in een ovenschaal. Verdeel kaas erover. Zet de ovenschaal 15 minuten op 160 graden in de Airfryer zodat de kaas kan smelten. Eet smakelijk!

0

Delen mag :

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *