Nasi Keboeli met Saté en Pindasaus
De laatste tijd heb ik meestal nasi zoals van de Chinees gemaakt. Vandaag maakte eens nasi keboeli, die heb ik zo vaak gemaakt. Dit kan ik zo blindelings maken. in ieder geval was het weer vanouds met de saté en pindasaus die Michel maakte.

Nasi Keboeli
Ingrediënten: rijst, 1 ui, 3 teentjes knoflook, 1 theelepel sambal, 100 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, korianderpoeder, kaneel, kruidnagelpoeder, nootmuskaat, 1 prei, scheutje ketjap manis,

Aantal personen: 3

Kook de rijst in een rijstkoker. Bak 1 gesnipperde ui met 3 fijngehakte teentjes knoflook, 1 theelepel sambal en 100 gram dobbelsteentjes ontbijtspek tot de ui zacht is. Voeg korianderpoeder, kaneel, kruidnagelpoeder en nootmuskaat naar smaak toe. Roer even door. Voeg 1 fijngesneden prei toe. Bak tot de prei zacht is. Bak op hoog vuur tot de rijst goed warm en gebakken is. Breng op smaak met ketjap manis.

Saté
Ingrediënten: 2 eetlepels ketjap manis, 1 eetlepel chilisaus, knoflookpoeder, Chinese vijfkruidenpoeder, 300 gram varkenshaas,

Maak een marinade van 2 eetlepels ketjap manis, 1 eetlepel chilisaus, knoflookpoeder en Chinese vijfkruidenpoeder. Meng hierin 300 gram in blokjes gesneden varkenshaas voor minstens 2 uur. Bak de saté op hoog vuur klaar.

Pindasaus
Ingrediënten: 2 flinke eetlepels pindakaas, 1 theelepel sambal, 75 ml melk, 1 eetlepel ketjap manis, 1 eetlepel chilisaus, knoflookpoeder, gemberpoeder,

Smelt op laag vuur in een steelpan 2 flinke eetlepels pindakaas met 1 theelepel sambal, 75 ml melk, 1 eetlepel ketjap manis en 1 eetlepel chilisaus tot de pindakaas is gesmolten. Breng op smaak met wat knoflookpoeder en gemberpoeder.

Eet smakelijk!

0

Delen mag :

4 Antwoorden op “Nasi Keboeli met Saté en Pindasaus”

  1. Hoi,

    Recept vsndaag staan maken.
    Jammer dat ik er geen foto van bij kan zetten

    Het was goed gelukt en voor herhaling vatbaar. Zeker de sate saus is een blijvertje.

    Hartelijke groet,
    J

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *