Morgen is de intocht van Sinterklaas weer. Dan is het ook weer tijd voor de pasta met pepernotensaus. Oké het zijn eigenlijk kruidnootjes. De rode wijn hoeft er niet persé in, maar geeft wel net dat beetje meer oempf.
Ingrediënten: macaroni, 1 ui, 3 teentjes knoflook, tijm, 150 gram gehakt, 1 eetlepel tomatenpuree, 1 scheutje rode wijn, 3 grote trostomaten, een paar handjes pepernoten,
Aantal personen: 2
Kook de macaroni volgens aanwijzing op de verpakking. Bak 1 gesnipperde ui met 3 fijngehakte teentjes knoflook en een beetje tijm tot de ui zacht is. Voeg 150 gram gehakt toe. Bak het gehakt bruin en rul. Voeg vervolgens 1 eetlepel tomatenpuree toe. Bak kort mee. Voeg daarna 1 scheutje rode wijn toe. Laat de alcohol verdampen. Voeg vervolgens 3 in blokjes gesneden trostomaten en een paar handjes pepernoten (naar eigen inzicht). Laat het geheel een minuut of 10 zachtjes pruttelen zodat de pepernoten zacht worden. Roer goed door en plet daarbij de pepernoten wanneer deze zacht zijn. Serveer de pepernotensaus met de macaroni. Leg er eventueel nog een paar pepernoten op het gerecht. Eet smakelijk!
0