Eigenlijk zouden we dit vorige week hebben gegeten. Maar ja toen bleek het vlees niet stoofvlees te zijn. Daarom vandaag in de herhaling, de wortel die we al hadden gekocht moest toch op. Deze keer maakten we het gewoon op het fornuis in plaats van op de barbecue.
Ingrediënten: 150 gram ontbijtspek, 2 uien, 3 teentjes knoflook, wortel, 350 gram riblap, 1 eetlepel tomatenpuree, scheutje rode wijn, bouillon, melk, spaghetti,
Aantal personen: 4
Bak 150 gram in blokjes ontbijtspek aan in een stoofpan. Voeg 2 gesnipperde uien, 3 fijngehakte teentjes knoflook en 1 fijngesneden wortel toe. Bak tot de uien glazig zijn. Voeg 350 gram fijngesneden riblap toe. Bak tot het vlees bruin is. Voeg vervolgens 1 eetlepel tomatenpuree toe. Bak kort mee. Voeg daarna een scheutje rode wijn toe, laat de alcohol iets verdampen. Voeg daarna bouillon (zoveel tot het onderstaat) toe. Roer goed door. Leg een deksel op de pan. Laat het geheel een uur of twee of langer stoven. Laat de saus indikken met de deksel van de pan, wanneer dat nodig is. Voeg op het laatst nog een scheutje melk toe. Kook ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzing op de verpakking. Serveer de spaghetti met de bolognesesaus. Eet smakelijk!
0