Tiga Streetfood Veenendaal
Vandaag had ik een andere dag dan anders. De eerste helft van de dag werkte ik thuis. De andere helft van de dag had ik een meeting met meerdere HO-instellingen in de Jaarbeurs Utrecht met borrel (waar ze bijzondere zeewierkroketjes serveerden). Heerlijk zonder zware laptop naar Utrecht reizen. Met oud collega Susanne heb ik weer een traditie in ere gesteld: na een meeting of speciale dag van ons werk ergens lekker uit eten gaan. Deden we dat eerst nog halverwege, dat was dan in Utrecht omdat de meeting in Amsterdam was, nu doen we dat in Veenendaal. Veenendaal is gewoon al thuis geen extra openbaar vervoer meer. De keuze om op dinsdag ergens in Veenendaal te eten is wat beperkter, meerdere restaurants zijn op dinsdag dicht. De keuze viel deze keer op Tiga Streetfood. Hier waren we beide nog nooit geweest.

Tiga Streetfood is een all you can eat restaurant maar niet van een buffet, maar met allerlei kleine gerechtjes die je besteld via een tablet. Per ronde mag je per persoon twee gerechtjes bestellen en na 15 minuten mag je weer bestellen. Je hebt geen tijdslimiet.

We zijn gestart met de koude gerechten. Bijna alle gerechten hebben we gedeeld, je wilt toch alles proeven. Het eerst op tafel kwam de steak tartaar Java, rundvlees met wakame, sesamdressing, teriyaki mayonaise, pinda’s, bieslook en emping.

Tiga Streetfood Veenendaal beef tataki
Vrij vlot erna kwam de beef tataki, geschroeid rund met lente-ui, sesam, ponzu en kiemgroenten. Niet heel bijzonder.

Tiga Streetfood Veenendaal Krokante kip roll en carpaccio roll
We hadden ook sushi besteld. We kozen de krokante kip roll (links op de foto). Sushi met krokante kip, komkommer, kewpie mayonaise, hoisinsaus, panko en crumble. De andere sushi roll was de Tiga special, een roll met carpaccio, komkommer, kaas. Niet heel bijzonder. Voor sushi in Veenendaal moet je gewoon bij Kyoshi of Nakoyashi zijn in Veenendaal.

Tiga Streetfood Veenendaal Bun met kip
Het eerste gerecht van de tweede ronde, een warme ronde. Het eerste gerecht wat op tafel kwam was de bun met kip, een gestoomd broodje met little gem, pulled chicken, mango chutney, zoetzure komkommer en gebakken ui.

Tiga Streetfood Veenendaal Chicken & Waffle
De chicken & waffle leek mij een grappig gerecht. Dit was een zoete wafel met kip, crumble, kiemgroente en maple syrup.

Tiga Streetfood Veenendaal garnaal in tempura
Ook op tafel garnaal in tempura.

Tiga Streetfood Veenendaal frietje rendang
Dit is het frietje rendang, wat in een klein kartonnen bakje op tafel kwam. Dit is friet met Indisch stoofvlees, rode ui, rode peper en lente ui. Lekker, maar geen rendang zoals van de toko.

Tiga Streetfood Veenendaal Aziatische carpaccio
Bij de derde ronde hadden we een koud gerecht en warme gerechten besteld. Heel snel aan tafel kwam de Aziatische carpaccio, rundercarpaccio met gebakken ui, teriyaki mayonaise, bieslook en pinda. Deze vond ik lekker, kwam misschien door de gebakken ui.

Tiga Streetfood Veenendaal biefstuk bali
Dit was een grappig gerechtje qua presentatie. Een klein stukje biefstuk op een klein sneetje brood. Dit is de biefstuk Bali, rundersteak met sambal jus en brood.

Tiga Streetfood Veenendaal K.F.C.
Dit is de K.F.C., gefrituurde kip met Koreaanse barbecuesaus, koolsalade, lente-ui en sesam.

Tiga Streetfood Veenendaal Köfte
De Köfte vonden we beide niet zo heel lekker. De gehaktballetjes waren niet zo heel bijzonder vonden we beiden, een soort van goedkope snackballetjes. Het was Turks rundergehakt met een pitabroodje, tzatzikisaus, rode ui en peterselie.

Tiga Streetfood Veenendaal pandan brûlée
Daarna de toetjes ronde, de vierde ronde. Toetjes zijn altijd leuk en die mochten ook onbeperkt besteld worden. Het meest benieuwd was ik naar de pandan brûlée. Dit is crème brûlée met pandan en kokos. Heel groen en lekker van smaak.

Tiga Streetfood Veenendaal spekkoek tiramisu
In deze ronde hadden we allebei de spekkoek tiramisu besteld. Het is zoals de naam al zegt spekkoek met tiramisu en cacaopoeder. Lekker toetje.

Tiga Streetfood Veenendaal appel gyoza
Dit toetje was warm. de appel gyoza. Dit is een dumping gevuld met appel en bestrooid met poedersuiker.

Tiga Streetfood Veenendaal macaron pannacotta
De vijfde en laatste ronde was ook een ronde vol toetjes. Beide hadden we gekozen voor de macaron pannacotta. Dit is room met een kleine macaron en een fruit crumble. De room vond ik best wel naar melk smaken niet zoals ik had verwacht wat meer naar vanille. Het was prima hoor.

Tiga Streetfood Veenendaal amarene kersen parfait
In dit schaaltje zit een amarene kersen parfait. Parfait gemaakt van room, melk, yoghurt en kersen. Het had de naam parfait, maar het was meer ijs begreep ik.

Tiga Streetfood Veenendaal appel waffle
Dan het laatste gerechtje van onze vijf rondes de appel waffle. Dit is een wafel met vanille ijs, appel en karamelsaus.

Vijf rondes en twintig gerechten verder hebben we prima gegeten. Het ene gerecht lekkerder dan het andere gerecht. De bediening van de gerechtjes was vlot. Het bestellen gaat allemaal via een tablet, ook de drankjes. Het restaurant is leuk, maar komen we er nog een keer. Nee, niet zo snel. De volgende keer vinden we vast weer een ander restaurant in Veenendaal wat we kunnen uitproberen. Op naar de volgende meeting!

Tiga Streetfood
J.G. Sandbrinckstraat 35
3901 EX Veenendaal

0

Delen mag :

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *