We hebben vandaag ook bij Van Der Valk gegeten. Lekker makkelijk, hoeven we er niet uit met die kou en wind. Jammer genoeg was de kaart niet echt veranderd sinds de laatste keer dat we er waren, maar er was wel een wild menu. Dan gaan we dat proberen! Het wildmenu bestond uit een trio van wild en een wildstoofpotje.
Het trio van wild ( van links naar rechts): een bitterbal van hert met mosterdcrème, gerookte eend met eendenpaté en uienchutney en wildzwijn coppa met truffelmayonaise.
De wildstoofpot was een huisgemaakte stoofpot van divers wild met bockbier en erbij een stoofpeertje, een tomaatje met kaas en aardappelkroketjes. In het stoofpotje zat inderdaad verschillende soorten wild, alleen een soort was echt taai, jammer genoeg. Op die soort na was het lekker.
Bij het dessert koos ik voor een dame blanche. Drie bolletjes vanille-ijs met een reepje brownie, slagroom en warme chocoladesaus
Michel had de vruchtensorbet met drie soorten sorbetijs, cassis, fruit en slagroom.
De gerechten werden ondanks de drukte vrij snel op tafel gezet. Het was allemaal prima, niet speciaal maar gewoon lekker. Het voorgerecht, het trio van wild vond ik zelf het meest speciale gerecht qua smaken.
Van Der Valk Hotel Wolvega
Atalanta 10
8472 CA Wolvega (Wolvegea)