Kip met Noodles en Mozzarella uit de Airfryer
Dit gerecht kwam ik pas tegen in de Brutsellog dagelijkse statistieken. Het me leuk om weer eens te maken. Wel net even anders dan zo’n 4 1/2 jaar geleden. Soms moet je er gewoon wat veranderingen in brengen. Het pakje yumyum instantnoodles is zo’n toevoeging. Zo heb je precies genoeg noodles en ook nog eens een soort van kippenbouillon door de kruiden en het water waarmee je de instantnoodles bereid.

Ingrediënten: 1 pak yumyum noodles, 1 kleine ui, 3 teentjes knoflook, 1 prei, 1 kipfilet, 1 potje doperwten en wortels, 2 eetlepels bloem, 2 plakken kaas, mozzarella,

Aantal personen: 2

bereid de yumyum instantnoodles volgens aanwijzing op de verpakking (zonder de chilipaste). Bak 1 gesnipperde ui met 3 fijngehakte teentjes knoflook en 1 in ringen gesneden prei. Bak tot de ui zacht is. Voeg 1 in blokjes gesneden kipfilet toe. Bak tot het goed wit is. Voeg 1 potje doperwten en wortel toe. Warm even mee. Roer er wat tijm door. Voeg 1 klontje boter toe. Laat de boter smelten. Voeg 2 eetlepels bloem toe. Bak kort mee. Voeg geleidelijk het warme water van de yumyum noodles toe. Schep de noodles en kaas naar smaak door. Laat de kaas smelten. Schep het geheel in een ovenschaal. Verdeel er stukjes mozzarella over. Zet de ovenschaal in de Airfryer. Zet de Airfryer op 180 graden voor 12 minuten. Eet smakelijk!

0

Delen mag :

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *