Het was de bedoeling om eigenlijk een weekendje weg te gaan richting Alkmaar. Alleen er werd best slecht weer verwacht. Gelukkig zijn we altijd van die last minute beslissers en hadden we nog niets geboekt. Het werd nu anders. Met Britt en haar vriend zijn we uit eten gegaan bij van der Valk Apeldoorn. Voor hun lekker dichtbij en voor ons even een nachtje weg omdat het gewoon kan. Precies vijf jaar geleden waren we hier ook al. Toen waren we op weg richting Zwolle voor een weekendje weg voor Michel’s vijftigste verjaardag. Nu voor Michel’s verjaardag kwamen we dus dineren.
We hebben lekker driegangen gedaan. Michel en ik kozen beide voor de Peking eend. Dit was Peking eend op dunne pannenkoekjes met gemarineerde kool, sesam en hoisinsaus.
Britt koos de oosterse zalm als voorgerecht. Dit was een gerecht met tacos van gyoza, sushi rijst, zalmtartaar, wasabi crème, oosterse dressing, Japanse komkommer, edamame en gember.
Haar vriend M. koos de duo tataki een duo van tonijn & beef tataki, wakame en soja saus. Als enige mocht hij met stokjes eten.
Het hoofdgerecht was voor mij de schnitzel Japanse stijl. Dit was dus een ‘tonkatsu schnitzel’. Gewoon een geparkeerde schnitzel met Japanse mayonaise en sesamsaus met erbij een koude Japanse salade, eryngii, pompoen en een rijstvel.
Britt koos de boerderij eend. Dit is eendenborstfilet met witlof, aardappel, pompoen, wortel, balsamico ui, bimi, gekarameliseerde nootjes en citroensaus.
M. koos van het aparte wild menu wildzijn. Dit is een gerecht met naast de wildzwijn wortel- en knolselderijpuree, stoofappel, stoofpeer, zuurkool, spruitjes, schorseneer en een knapperige aardappel.
Michel nam de mixed grill. Een combinatie van hertenbiefstuk, sparerib, buikspek en kipsaté met pepersaus en stroganoffsaus.
Als laatste dan de nagerechten. Ik koos de chai crème brulee met daarbij geserveerd een kaneelstengel, hazelnootcrème, vanille ijs en een crumble.
Bij de nagerechten waren Britt en Michel eensgezind. Zij kozen de tonka mousse: een cheesecake mousse van tonka met hazelnootcrème, frambozen, chocolade ijs, chocolade schotsen en crumble.
M. koos de vegan berries. Dit is een cassis bavarois met notencrunch, bosbes sorbet ijs, frambozen en chocolade schotsen.
De gerechten werden lekker vlot geserveerd, het was gewoon lekker zoals we bij Van Der Valk gewend zijn. Het voorgerecht, Peking eend, vond ik zelf het meest verrassend. In ieder geval was het een leuk en gezellige avond.
Van Der Valk Apeldoorn
Landgoedlaan 26
7325 AW Apeldoorn