Macaroni Ovenschotel maar dan uit de Airfryer
Bij de Lidl kocht ik vorige week een nieuwe silicone bakvorm voor de Airfryer, een wat steviger dan degene die ik nu heb en rechthoekig in plaats van rond. Vandaag heb ik het kunnen gebruiken. Het recept komt uit de oude doos van Brutsellog, uit ergens 2012 (klik hier voor het recept van toen). Het recept is een beetje aangepast want crème fraîche met Franse kruiden is niet zo’n hit geworden dat je het nu nog ergens kan kopen.

Ingrediënten: macaroni, 1 ui, 3 teentjes knoflook, tijm, oregano, basilicum, 150 gram blokjes ham, 1 potje doperwten, 200 gram crème fraîche, plakjes kaas,

Aantal personen: 2

Kook de macaroni beetgaar volgens aanwijzing op de verpakking. Bak 1 gesnipperde ui met, 3 fijngehakte teentjes knoflook, 150 gram blokjes ham, tijm, basilicum en oregano tot de ui zacht is. Voeg 1 potje doperwten en 200 gram crème fraîche toe. Laat de crème fraîche smelten. Giet ondertussen de macaroni af. Roer de macaroni door de ham en doperwten. Schep vervolgens het geheel in een ovenschaal. Verdeel plakjes kaas over de ovenschaal. Zet de ovenschaal ongeveer 14 minuten in de Airfryer op 180 graden. Eet smakelijk!

0

Delen mag :

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *