Bij de groenteboer maakte ik gisteren mijn eigen paddenstoelenmix. Je kan daar zelf de producten pakken, dus kan je mooi variëren. Ik had in mijn paddenstoelenmix: kastanjechampignons, oesterzwammen, shiitake en pied du moutons.
Ingrediënten: macaroni, 1 ui, 3 teentjes knoflook, 125 gram hamreepjes, 250 gram gemengde paddenstoelen, 1 eetlepel bloem, 400 ml melk, 1 maggiblokje, 75 gram geraspte kaas,
Aantal personen: 3
Kook de macaroni volgens aanwijzing op de verpakking. Bak 1 gesnipperde ui met 3 fijngehakte teentjes knoflook en 125 gram hamreepjes tot de ui zacht is. Voeg 250 gram gemengde paddenstoelen toe. Roerbak tot de paddenstoelen zacht zijn. Voeg 1 eetlepel bloem toe. Bak kort mee. Voeg dan beetje bij beetje ongeveer 400 ml melk toe of zoveel je nodig hebt voor de gewenste dikte saus. Roer er nog 1 verkruimeld maggiblokje door. Warm even goed door. Voeg daarna de gekookte macaroni en 75 gram geraspte kaas er door. Laat de kaas smelten. Eet smakelijk!
0