Ingrediënten: 1 ui, 3 teentjes knoflook, 1 theelepel sambal, 1 schijfje gember, korianderpoeder, kaneel, kruidnagelpoeder, nootmuskaat, 300 gram riblappen, 200 gram champignons, 1 eetlepel tomatenpuree, 1 eetlepel azijn, 4 eetlepels ketjap manis, 1 eetlepel chilisaus, 1 eetlepel sojasaus, water, 1 maggiblokje, 2 laurierblaadjes, 1 potje doperwten en worteltjes, gebakken uitjes, seroeneng,
Aantal personen: 4
Bak 1 gesnipperde ui met 3 fijngehakte teentjes knoflook, 1 fijngehakt schijfje gember, 1 theelepel sambal, korianderpoeder, kaneel, kruidnagelpoeder en nootmuskaat op laag vuur tot de ui zacht is. Voeg 300 gram in blokjes gesneden riblappen toe. Bak het vlees bruin. Voeg 200 gram in plakjes gesneden champignons toe. Bak tot de champignons zacht zijn. Voeg 1 eetlepel tomatenpuree toe en bak even mee. Voeg 1 eetlepel azijn toe, roer het geheel even door. Voeg vervolgens 4 eetlepels ketjap manis, 1 eetlepel chilisaus en 1 eetlepel sojasaus toe. Voeg nog zoveel water toe tot alles onderstaat. Verkruimel er 1 maggiblokje over en doe er 2 laurierblaadjes bij. Breng kort aan de kook en laat vervolgens zo’n 2 a 2 1/2 uur pruttelen met de deksel op de pan. Voeg op het laatst 1 potje doperwten en worteltjes (uitgelekt) toe. Laat de deksel dan van de pan zodat de saus kan indikken. Warm het geheel goed door. Serveer met rijst. Strooi er eventueel nog gebakken uitjes of seroeneng. Eet smakelijk!
0