Leuk dat je langs komt op Brutsellog! Brutsellog is een blog met alles wat ik dagelijks op tafel zet. Dat is gewoon het dagelijkse avondeten, maar ook die lunch bij dat leuke tentje of die lekkere high tea of dat speciale etentje.
Brutsellog is in augustus 2005 begonnen met wat ik dagelijks eet, eigenlijk gewoon om te ontdekken wat de mogelijkheden van bloggen is. Eten is iets wat je dagelijks doet, maar wat je snel weer vergeet. Ronald Giphart heeft me destijds, door een quote op tv, geïnspireerd om foto’s te gaan maken van het eten. Brutsellog is dan ook mijn persoonlijke eetdagboek.
Waarom Brutsellog eigenlijk Brutsellog heet? Brutsellog is afgeleid van ‘brutselen’ wat zoiets betekent als zonder veel gedoe in de keuken iets lekkers bereiden. Log is natuurlijk afgeleid van weblog. Brutselen en weblog gecombineerd werd dus Brutsellog. Al sinds augustus 2005
Brutsellog wordt door mij alleen geschreven met technische hulp van mijn vriend. Wat begon als een experiment is nu een leuke, uit de hand gelopen hobby die al veel leuks op mijn pad heeft gebracht!
Anja van Heiningen
Per mail is Brutsellog bereikbaar op mail[at]brutsellog.nl (vervang [at] door @ ).
Via Fediverse/Acitivitypub (oa mastodon/friendly/pleroma) @Anja@www.brutsellog.nl en op BlueSky @brutsellog kan je de posts volgen.
Ik vergat nog iets… Mocht je TIP Vakblad voor thuis nr. 1 voor mij hebben (en ik hoop van harte dat iemand ‘m voor mij heeft): Ik ben te vinden op Marktplaats en Marktplaza, ik heb daar namelijk ‘gezocht’ advertenties staan voor TIP nr. 1 van oktober 1977. Je kunt mij dus op die manier makkelijk bereiken. Alvast bedankt!
Dit is werkelijk mijn favoriete recepten-site. Vooral door de echte foto’s, niet zo opgesmukt als in een receptenboek maar gewoon echt, zodat je kan zien wat je gaat maken. Ik haal hier regelmatig heerlijke recepten vandaan, en de maaltijden zijn in mijn gezin meestal een groot succes. Brutsellog is echt een fantastische site en dat wou ik even kwijt. Voor 2010 de allerbeste wensen, en dat we maar weer heel veel van je heerlijke logs mogen genieten!
Gr, Joke
@Joke
Dank je wel voor je compliment! Ik ga mijn best weer doen om in 2010 weer lekkere dingen te ‘brutselen’
Gr. Anja
Ik heb ‘m! Jippie 🙂
In een van jullie recepten (Banaan Butterscotch Cake) wordt bicarbonaat gebruikt. Waar kan ik soda-bicarbonaat kopen?
Ik ken ‘baking soda’ al jaren, uit de tijd dat ik veel in Ierland kwam. Ik nam het dan mee naar huis omdat ik het hier niet kon krijgen. Ik heb gisteren, vanwege jullie recept, in twee supermarkten gekeken maar helaas… Graag een tip waar bicarbonaat te verkrijgen is. Alvast bedankt.
Ik heb gisteren op het internet gezocht naar bicarbonaat (baking soda, ook wel ‘bread soda’ genoemd in Ierland). Na een paar keer Googlelen vond ik zowaar een site die me niet alleen vertelde wat het was, maar ook waar het te verkrijgen is in Nederland: Het heet officieel ‘natriumbicarbonaat’ en is te verkrijgen bij de drogist (en dus niet in de supermarkt, zoals ik in de Engelssprekende landen gewend ben). Onze plaatselijke drogist hier in het dorp had het op voorraad en verkoopt het los, € 0,45 per 100 gram.
Dat wordt niet alleen Banaan Butterscotch Cake bakken vandaag maar ook Irish Soda Bread bakken later deze week!
Ik hoop dit ook anderen helpt die baking soda zoeken in Nederland.
Beste Greeneyedlady,
Soda-bicarbonaat, ook wel dubbelkoolzure soda genoemd, is in veel natuurwinkels (http://www.denatuurwinkel.com/nw/) te koop. Maar ook bij veel supermarkten als bakpoeder (zie ook http://nl.wikipedia.org/wiki/Bakpoeder).
Groeten,
Stijn (at) watatenzij.nl
Bakpoeder is toch wel wat anders dan bicarbonaat. Bicarbonaat is net als baking soda (dubbelzure soda) veel sterker als rijsmiddel in cakes. Bicarbonaat is gewoon in de Belgische supermarkt, net als verse gist trouwens, te koop. Hier in Nederland moet je het echt bij de drogist/ apotheker of natuurvoedingzaak gaan. Het wordt daar ook in grote bussen verkocht in tegenstelling tot de kleine zakjes bakpoeder in de Nederlandse supermarkten
Gr. Anja
@Greeneyedlady
Het wordt bij de apotheek of DA drogist verkocht onder de naam zuiveringszout, of maagzout.
Groeten Rietje
Goedemiddag.
Graag breng ik het Whisky Festival Noord Nederland onder jullie aandacht.
Dit evenement zal plaats vinden op 26, 27 en 28 maart a.s. in de der Aakerk
in het centrum van Groningen.
De hele whiskyimport van Nederland zal zich hier presenteren met ruim 35
standhouders en 3500 te verwachten gasten.
Er wordt veel aandacht besteed aan de beginnende whiskydrinker.
Door middel van het Kenniscentrum WFNN, whiskywandelingen en masterclasses
voor deze nieuwe doelgroep willen we hen een antwoord geven op de vele vragen.
Alle informatie hierover staat op de site http://www.wfnn.nl.
Er zijn veel buitenlandse whiskymakers aanwezig. Ze komen o.a. uit Japan,
Amerika, Zwitserland, Nederland en natuurlijk uit de meer bekende whiskylanden
Schotland. Ierland en Amerika.
Op het festival is op culinair gebied ook van alles te beleven. Zo kookt topkok
Maurice Maas van restaurant Zus met whisky absolute hoogstandjes.
Tevens geven Helen Arthur en Martine Noet masterclasses met gerechtjes
in combinatie met nu eens niet bijbehorende wijn maar met whisky.
Kortom op culinair gebied een absolute must go.
Is het leuk dit evenement op uw site te plaatsen?
We kunnen u als bedankje twee kaarten beschikbaar stellen voor een bezoek
aan het fesitval op zondagmiddag 28 maart.
Een culinaire en proostende groet uit Groningen.
Albert Heidema.
Pr & communicatie WFNN.
Registervinoloog van de Wijnacademie.
http://www.wijnenwhiskyetc.nl
De officiële Enkele Reis Paradijs Hyves
Enkele Reis Paradijs, vanaf dinsdag 9 februari bij RTL 4
Negen koks staan met hun koffer klaar op Schiphol. Herman biedt ze een enkele reis paradijs aan, wat wil zeggen dat de beste kok, met het juiste managementtalent, als chefkok aan de slag mag bij de nieuwe Beachclub van Papagayo Beach Resort op Curaçao. Dit betekent dat hij de rest van zijn leven mag vertoeven in dit aardse paradijs.