Leuk dat je langs komt op Brutsellog! Brutsellog is een blog met alles wat ik dagelijks op tafel zet. Dat is gewoon het dagelijkse avondeten, maar ook die lunch bij dat leuke tentje of die lekkere high tea of dat speciale etentje.
Brutsellog is in augustus 2005 begonnen met wat ik dagelijks eet, eigenlijk gewoon om te ontdekken wat de mogelijkheden van bloggen is. Eten is iets wat je dagelijks doet, maar wat je snel weer vergeet. Ronald Giphart heeft me destijds, door een quote op tv, geรฏnspireerd om foto’s te gaan maken van het eten. Brutsellog is dan ook mijn persoonlijke eetdagboek.
Waarom Brutsellog eigenlijk Brutsellog heet? Brutsellog is afgeleid van ‘brutselen’ wat zoiets betekent als zonder veel gedoe in de keuken iets lekkers bereiden. Log is natuurlijk afgeleid van weblog. Brutselen en weblog gecombineerd werd dus Brutsellog. Al sinds augustus 2005
Brutsellog wordt door mij alleen geschreven met technische hulp van mijn vriend. Wat begon als een experiment is nu een leuke, uit de hand gelopen hobby die al veel leuks op mijn pad heeft gebracht!
Anja van Heiningen
Per mail is Brutsellog bereikbaar op mail[at]brutsellog.nl (vervang [at] door @ ).
Via Fediverse/Acitivitypub (oa mastodon/friendly/pleroma) @Anja en op BlueSky @brutsellog kan je de posts volgen.
Zijn al de recepten bv diegene die ik nu ga uitproberen (romige spaghetti carbonara) voor 1 persoon qua portie? of is het 4 personen?
De recepten die op Brutsellog staan zijn meestal voor 2 a 3 personen.
Ik wil je graag even een groot compliment maken voor je prachtige website.
Ben al lang een volger van je, ook op Facebook.
Je maakt heerlijke recepten, en je site is erg overzichtelijk en compleet.
Bedankt!
Dank je wel voor het compliment! Ben ik erg blij mee.
Ik wil je een compliment voor deze website.Ik hou van koken dus deze zal een perfecte site met al die lekker recepten. Gefeliciteerd.
Hele leuke blog! Geeft mij ook weer nieuwe inspiratie voor mijn kookblog ๐
Groetjes,
Lavinia (lavinialovestocook)
ik heb een vraag over een recept uit een oude TIP, waarschijnlijk een april of mei uitgave, kan zijn 1982 1983 1984 of 1985. Ik ben op zoek naar een aardbei/kiwi /slagroomtaart (3 laags) met dus 3 bodems van soezenbeslag.deze taart heb ik een paar keer gemaakt voor mijn man,s verjaardag en hij vroeg naar deze taart. ik ben uren bezig geweest met zoeken, maar kwijtgeraakt, dus een vriendelijke vraag voor HULP ๐ alvast dank voor de te nemen moeite.
hoi anja je bedoelt in het recept fudge met gecondenseerde melk dat je de gecondenseerde melk direct uit het blikje haalt en dan in de pan doet en tegelijkertijd de chocolade erin smelt? (dus niet dat je het blikje eerst geruime tijd gesloten(!) moet verwarmen waardoor je een bepaalde caramel emulsie krijgt, en dat vermengen met de gesmolten chocolade) sorry was niet helemaal duidelijk. groetjes jacqueline
ps/ verder een superleuke site, wel laadt iedere nieuwe pagina wat langzaam (als ik het vergelijk met blogs bijv)
Hoi,
Ik bedoel inderdaad zo’n blikje gecondenseerde melk van bv Friesche Vlag. (Een blikje eerst verwarmen en dergelijke vind ik te veel gedoe ๐ )
Bedankt voor het compliment, jammer dat het inderdaad wat langzaam is, hopelijk is het tijdelijk (en ik ga er eens naar kijken).
Groetjes Anja
Voor mij een fantastische recepten-site. Ik moet met een krappe beurs rondkomen en toch lekker eten. Op jouw recepten-site staan lekkere en betaalbare gerechten die hier in huis goed in de smaak vallen. Wij eten hier in huis geregeld een recept van jou.
Groetjes JJ
Leuk om te horen! Bedankt voor het compliment!
Wat een hoop lekkere recepten!
Ik ga er een hoop proberen! Dankjewel!!
Wat een ontzettend leuke blog! Geweldig,
ga ik wanneer ik even niet meer weet wat te koken gezellig opkijken. Leuk! Geja
Dank je :)! Altijd leuk om te horen.
Toevallig lees ik net u recensie over mijn boek, Stiletto’s in de Keuken. Leuk!
Graag gedaan!